FABETKER TERMÉKEK

L-15 Peronelem

Peronszegély elemek

Az L jelű peronszegély elemek megfelelnek a MÁVSZ 2578:2009 „Vasútépítés, L típusú előregyártott vasbeton vasúti peronszegély” szabványnak, továbbá összhangban vannak az MSZ EN 13369:2013 szabvány előírásaival.
A vasúti peronelemek típusaiktól függően a sínkoronától számított 55; 30; 15; cm magas peron kialakítását teszik lehetővé.

A termékcsalád elemei:   
            - L55
            - L55 Akusztikus

            - L30
            - L15

Az elemek beépítésénél figyelni kell a megfelelő dilatációs hézagok kialakítására. Az elemek tompa illeszkedésűek, a találkozási pontoknál hézagolásra rugalmas cementhabarcsot kell alkalmazni. A beépítés egyéb pontjaiban a MÁVSZ 2578:2009 „Vasútépítés, L típusú előregyártott vasbeton vasúti peronszegély” szabvány az iránymutató.
Az elemek raklapon, egységrakatban csomagoltak. A rakat megbontása után az elemek mozgatása, beépítése minősített tömbmegfogó alkalmazásával lehetséges.


Az elem jelölése:
AKL55
Az Európai Uniós és hazai irányelvek alapján előtérbe került a közlekedési zaj csökkentése a kötöttpályás közlekedés állomásain. Erre kínál megoldást a Fabeton akusztikai felülettel ellátott peronelemünk.
A peronelemre szerelt  fabeton akusztikai betételem  hangelnyelő tulajdonságokkal rendelkezik, míg az elem vasbetonbon szerkezete a peron támasztására szolgál.  Az elemek akusztikai felületét bordás mintázattal akár anyagában színezett fabetonból is gyártjuk, így az elemekből változatos, esztétikus peron készíthető.
Beépítési és csomagolási  a L típusú peronelemekével azonos
Az L típusú előregyártott vasbeton vasúti peronszegély elem az építési termékek teljesítménye állandóságának értékelésére és ellenőrzésére szolgáló CPR V. mellékletben szereplők szerinti rendszerbe sorolható.
A termékek minőségére vonatkozó részletes előírások megtalálhatók a gyártó által kibocsátott műszaki szállítási feltételekben.

A NB. 1008 számon bejelentett gyártásellenőrzés-tanúsító szerv (TÜV Rheinland InterCert Kft. - H-1132 Budapest, Váci út 48/a-b) elvégezte a gyártó üzem és az üzemi gyártásellenőrzés alapvizsgálatát, valamint folyamatosan végzi az üzemi gyártásellenőrzés folyamatos felügyeletét, vizsgálatát és értékelését a 2+ rendszer szerint és kiadta az Üzemi Gyártásellenőrzés Megfelelőségi Tanúsítványt.                                                                                  

A Nemzeti Műszaki Értékelést a TÜV Rheinland InterCert Kft. (H-1132 Budapest, Váci út 48/a-b) készítette el.

Ha felkeltettük érdeklődését, kérjen árajánlatot!