FABETKER TERMÉKEK
FM-SZ 40/50/70 - 200 Mederelem

FM-SZ 40/50/70 - 200 Mederelem "Zöldsávi", 5t és 10t tengelyterhelésre és "A" közúti terhelésre

Szikkasztó mederelemek:
Csapadékvíz elvezető elemek gépjárművek által igénybevett forgalmú utak, útpadkák, parkolók, továbbá gyalogjárdák burkolatába beépítve, illetve hidrotechnikailag méretezett térburkolatok, területek vízelvezetői.
Az elemek alkalmazhatók kül- és belterületi csapadékvíz elvezetésére. A víz elvezetését az elemek hosszirányú lejtésével lehet biztosítani.
A mederelemek megfelelnek az MSZ EN 13369:2013 „Előre gyártott betontermékek általános szabályai” szabványnak, továbbá az ÚT 2-3.412, ÚT 2-3.401 és az ÚT 2-3.414 Útügyi Műszaki Előírások követelményeinek.

Az elemek gyártása során egyedi megrendelői igények szerint kör keresztmetszetű lefolyókat tudunk elhelyezni az elemek fenéklemezében és oldalfalaiban, mely lefolyók átmérője 8 vagy 10cm lehet.
A sorozatban gyártott mederelemek hossza típustól függően 100 cm-től 200 cm. Egyedi megrendelői igény esetén ettől eltérő hosszúságban is gyárthatók.
Az elemek csap-hornyos illesztéssel csatlakoznak egymáshoz, mozgatásukat emelőfülek, és az oldallemezekbe kialakított technikai hüvelyek biztosítják.

Az elemek teherbírása következő tengelyterhelési osztályoknak felelnek meg:
- "Z"- zöldsávi
- 5t- 50 kN tengelyterhelés
- 10t- 100 kN tengelyterhelés
- "A"- 200 kN tengelyterhelés

Az elemek jelölése:
FM-SZ A/B/C - D
- „A’ a fenéklemez belső szélessége
- „B” a szelvénymagasság
- „C” az oldal lemezek felső szélességének belmérete
- „D” a fenéklemez belső hosszúsága

A méretek jelülése cm-ben történik.
A termékek minőségére vonatkozó részletes előírások megtalálhatók a gyártó által kibocsátot műszaki szállítási feltételekben.

A Gyártó elvégezte a gyártó üzem és az üzemi gyártásellenőrzés alapvizsgálatát, valamint folyamatosan végzi az üzemi gyártásellenőrzés folyamatos felügyeletét, vizsgálatát és értékelését a 4 rendszer szerint és kiadta az Üzemi Gyártásellenőrzés Megfelelőségi Tanúsítványt.
A Nemzeti Műszaki Értékelést a TÜV Rheinland InterCert Kft. (H-1132 Budapest, Váci út 48/a-b) készítette el.


Ha felkeltettük érdeklődését, kérjen árajánlatot!