FABETKER TERMÉKEK
FM 60/120/146 - 200 Mederelem

FM 60/120/146 - 200 Mederelem "Zöldsávi", 5t, 10t tengelyterhelésre és "A" közúti terhelésre

FM jelű mederelemek:

Csapadékvíz elvezető elemek gépjárművek által igénybevett forgalmú utak, útpadkák, parkolók, továbbá gyalogjárdák burkolatába beépítve, illetve hidrotechnikailag méretezett térburkolatok, területek vízelvezetői.
Az elemek alkalmazhatók kül- és belterületi csapadékvíz elvezetésére. A víz elvezetését az elemek hosszirányú lejtésével lehet biztosítani.

A mederelemek megfelelnek az MSZ EN 13369:2013 „Előre gyártott betontermékek általános szabályai” szabványnak, továbbá az ÚT 2-3.412, ÚT 2-3.401 és az ÚT 2-3.414 Útügyi Műszaki Előírások követelményeinek.
 Az elemek csap-hornyos illesztéssel csatlakoznak egymáshoz. Az elemek mozgatását és beemelését emelőfülek, és az oldallemezekbe kialakított technikai hüvelyek biztosítják.

Az elemek teherbírása következő tengelyterhelési osztályoknak felelnek meg:
- "Z"- zöldsávi
- 5t- 50 kN tengelyterhelés
- 10t- 100 kN tengelyterhelés
- "A"- 200 kN tengelyterhelés

Az elemek jelölése:
FMSZ A/B/C - D
„A’ a fenéklemez belső szélessége
„B” a szelvénymagasság
„C” az oldal lemezek felső szélességének belmérete
„D” a fenéklemez belső hosszúsága
A méretek jelölése cm-ben történik.
A termékek minőségére vonatkozó részletes előírások megtalálhatók a gyártó által kibocsátott műszaki szállítási feltételekben.

A NB. 1008 számon bejelentett gyártásellenőrzés-tanúsító szerv (TÜV Rheinland InterCert Kft. - H-1132 Budapest, Váci út 48/a-b) elvégezte a gyártó üzem és az üzemi gyártásellenőrzés alapvizsgálatát, valamint folyamatosan végzi az üzemi gyártásellenőrzés felügyeletét, vizsgálatát és értékelését a 2+ rendszer szerint és kiadta az Üzemi Gyártásellenőrzés Megfelelőségi Tanúsítványt.                                                                                 

A Nemzeti Műszaki Értékelést a TÜV Rheinland InterCert Kft. (H-1132 Budapest, Váci út 48/a-b) készítette el.

Ha felkeltettük érdeklődését, kérjen árajánlatot!